O nama

Dobrodošli.

Ovdje na ASO.HR, mozete naći visoko kvalitetne informacije i resurse koji će vam pomoći naučiti i razvijati vještine koje su vam potrebne da bi obavljali većinu poslova iz svakodnevnog života.

Bilo da ste na poslu, da ste tražitelj posla, student, učitelj ili roditelj, ili jednostavno zainteresirani za razvoj ključnih vještina, naći ćete obilje informacija o bitnim životnim vještinama. Nadamo se da će vam ove informacije i ovi resursi pomoći poboljšati vas osobni i profesionalni život.

ASO je podijeljen u osam različitih sekcija koje su prezentirane ispod. Možete koristite našu potragu kako bi pronašli ono što tražite.

Osobne vještine
Možda najosnovnije od svih vještina su one koje pokrivaju samoodržanje – to jest, očuvanje zdravlja tijela i uma.

U ovom dijelu ASO pokriva neke jednostavne ideje koje mogu pomoći u održavanju zdravog načina života. Također pružamo informacije koje će vam pomoći naučiti važnosti razmišljanja, razvijanju karaktera, na primjer, učenje kako koristiti svoj moralni kompas i osnove emocionalne inteligencije.

Interpersonalne vještine
Interpersonalne vještine su životne vještine koje koristimo svaki dan za komunikaciju i interakciju s drugim ljudima, pojedinačno ili u grupama.

Ljudi koji su radili na razvoju jake interpersonalne vještine su obično uspješni u njihovom profesionalnom i osobnom životu. Od komunikacijskih vještina, uključujući slušanje, pa sve do tehnike uvjeravanja, široka je lepeza u kojoj bi trebali pronaći sve što trebate kako bi poboljšali svoje interpersonalne vještine.

Vještine vođenja
Sposobnost da se učinkovito voditi temelji se na broju ključnih vještina. Te vještine su visoko tražene od strane poslodavaca jer one uključuju i bave se ljudima na takav način da će motivirati, oduševiti i izgraditi poštovanje.

Ova sekcija ima teorijski dio, na primjer, što je lider, stilovi vođenja i etičko vodstvo – te praktični dio, kao što je vještina upravljanja Projektom.

Vještine učenja
Učenje kako učiti učinkovitije je jedna od najvažnijih vještina u osobnom razvoju.

Ovaj odjeljak sadrži neke teorije o učenju, uključujući i stranice sa stilovima učenja i cjeloživotnog učenja. Također tu su i vještine koje će vam trebati za učenje, kao i vještine za pomaganje drugima da uče, uključujući i trening i mentorske vještine.

Prezentacijske vještine
Predstaviti podatke jasno i učinkovito je ključ za slanje vaše poruke ili mišljenja a za to su vam potrebne prezentacijske vještine.

Ovaj odjeljak pokriva sve što je potrebno za pripremu i držanje dobre prezentacije. Također imamo informacije o rukovanju specijaliziranim prezentacijama, kao što su konferencije za tisak, predavanja i seminari.

Vještine pisanja
Dobra vještina pisanja vam omogućava da komunicirate poruku s jasnoćom i lakoćom daleko većoj publici nego lice u lice ili telefonskim razgovorima.

Ovaj dio je namijenjen za pružanje informacija koje trebate da savladate za učinkovito komuniciranje u pisanom obliku. To pokriva osnovne vještine pisanja, kao što je pravopis, gramatika i interpunkcije, a tu su i naprednije metode kao što su pisanje poslovnog slučaja ili priprema izvješća.

Numeričke vještine
Numeričke sposobnosti su ne samo za znanstvenike, računovođe i poreznike. Mnoge profesije zahtijevaju barem osnovnu razinu razumijevanja kada je u pitanju računanja i matematika.

Ovaj dio je osmišljen kako bi vam pomogao razviti osnovno i napredno računanja, od zbrajanja i oduzimanja, do frakcije, Razumijevanje postocima, pa čak i proračuna.

Vještine roditeljstva
Učinkovito roditeljstvo se često opisuje kao jedan od najvećih izazova u životu, kao i jedno od najisplativijih iskustva.

Material o roditeljskim vještinama je dizajniran kako bi vam pomogao kroz neke od tekućih izazova svakodnevnog života s djecom, od priprema za roditeljstvo, kroz zabavu za bebe i malu djecu, pa sve do razumijevanja adolescencije.